Omgeving
Oene is een dorp in het noordoosten van de Nederlandse provincie Gelderland. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Epe en hoort bij de oostelijke Veluwe.
De wijngaard “De Druiverij” is gelegen vlak buiten de kern van het dorp Oene, in de luwte van de korenmolen “Werklust”. Omzoomd door landerijen is het een pracht om hier te vertoeven. Voor een moment van rust is dit een prachtige plek !!

Wij staan klaar om alles, wat met wijnbouw te maken heeft met U te delen!!
Geschiedenis
Sinds 2007 wonen wij in Oene. Het weiland is sinds 2008 voor een gedeelte in gebruik voor de teelt van klein fruit en druiven. De eerste aanplant van wijnstokken bestond uit ruim 60 struiken, met de rassen Regent en Rondo. Vanwege vorst heeft slechts een klein gedeelte van de struiken de eerste jaren overleeft. In 2011 is het aantal struiken en rassen sterk uitgebruikt. Intussen staat ruim 500 struiken op het perceel en staan er 3 rode rassen en 3 witte rassen.
Oogst
De oogst is per jaar verschillend. Sinds de start is de productie intussen omhoog gegaan en de kwaliteit van het eindproduct ook sterk verbeterd. Intussen is het gros van de oogst van eigen struiken.
Verkoop van de wijnen
Verkoop van de geproduceerde wijnen is vanwege het korte bestaan van de wijngaard nog niet aan de orde. Dit is wel de intentie voor de toekomst, om als streekproduct de wijnen van de Druiverij toe te mogen voegen aan het assortiment. Dit alles is natuurlijk afhankelijk van de wispelturige weersinvloeden.
Mijn hoop is dat de wijnen van wijngaard de Druiverij in diverse horeca bedrijven de tafels mogen sieren.

 

Copyright Druiverij.nl [ 2006 - ]